Recept donderdag: Duitse chocoladetaart

Recept donderdag: Duitse chocoladetaart

Voor alle chocoladefans onder ons: een echte Duitse chocoladetaart! Dat wordt smullen!

Recept Shokino Kuchen 

Heb jij altijd zin in chocolade? Wij ook! Deze Duitse trakatie is een genot voor de smaakpapillen, en eenvoudig te maken. Waar wacht je nog op?!

 

Wat heb je nodig?

325 gram bloem
50 gram maïzena
1 zakje Backin
200 gram kristalsuiker
1 zakje vanillesuiker
250 gram zachte roomboter
5 eieren
50 ml melk
120 gram pure chocola in stukjes
1 portie smeltchocola of chocoladeglazuur

Bereidingswijze van de Duitse chocoladetaart

Meng de bloem, maïzena en Backin in een kom. Voeg de rest van de ingrediënten toe (behalve de chocolade) en mix het ongeveer 3 minuten op de laagste stand. Roer vervolgens de chocoladestukjes er doorheen. Verwarm de oven voor op 180°C en bak de cak in 60 minuten gaar. Je kunt hiervoor het beste een ronde cakevorm gebruiken. Laat de cake na het bakken afkoelen en decoreer met de smelchocola of chocoladeglazuur. Leuke tip: Sprenkel als de glazuur nog warm is een beetje hagelslag over de cake ter decoratie!

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!