Fotocredits: Betty's kitchen
Vier het voorjaar met kleurrijk belegde broodjes. Een gewoonte die ik op heb gepikt van Deense collega’s.
Betina is foodblogger van Betty's Kitchen en onze nieuwe foodblogger. Ze deelt elke maand een heerlijk recept. Deze maand: 4 Smørrebrød varianten
Smørrebrød is de Deense versie van een oer-Hollandse boterham. Alleen doen onze Deense buren dat dus een stuk luxer en uitgebreider dan wij nuchtere Hollanders. In Denemarken is men dol op vollegranen en roggebrod (rugbrød) en beleggen deze tussen de middag volop met (warme) vis en vlees, gecombineerd met lekker veel groenten. Een Smørrebrød lunch is niet alleen lekker vullend maar ook nog eens super gezond! Mijn advies is om voor de lunch 1-2 Smørrebrød aan te houden per persoon.
Je hebt voor elke variant een plakje roggebrood, abdijbrood, oberlander of mehrkorn nodig en natuurlijk een beetje boter.
Tip: Deze variant is zowel koud als warm lekker!
Dit is een hele sterke en pittige variant
Eet smakelijk!
Andere artikelen in deze categorie