4 smørrebrød varianten

4 smørrebrød varianten

Vier het voorjaar met kleurrijk belegde broodjes. Een gewoonte die ik op heb gepikt van Deense collega’s.

Betina is foodblogger van Betty's Kitchen en onze nieuwe foodblogger. Ze deelt elke maand een heerlijk recept. Deze maand: 4 Smørrebrød varianten

4 Smørrebrød varianten

Smørrebrød is de Deense versie van een oer-Hollandse boterham. Alleen doen onze Deense buren dat dus een stuk luxer en uitgebreider dan wij nuchtere Hollanders. In Denemarken is men dol op vollegranen en roggebrod (rugbrød) en beleggen deze tussen de middag volop met (warme) vis en vlees, gecombineerd met lekker veel groenten. Een Smørrebrød  lunch is niet alleen lekker vullend maar ook nog eens super gezond! Mijn advies is om voor de lunch 1-2 Smørrebrød aan te houden per persoon.

recept voor 4 smørrebrød varianten

Je hebt voor elke variant een plakje roggebrood, abdijbrood, oberlander of mehrkorn nodig en natuurlijk een beetje boter. 

Smørrebrød met rosbief

  • een grote plak rosbief,
  • een radijs, schoongemaakt en in dunne plakjes,
  • (eventueel) een beetje cress of kiemgroente.

Smørrebrød met avocado en ei

  • een halve avocado,
  • een medium/hardgekookt ei,
  • (eventueel) een beetje cress of kiemgroente.

Smørrebrød met zalm en asperges

Tip: Deze variant is zowel koud als warm lekker!

Smørrebrød met Danish Blue kaas

  • een plakje Danish Blue Cheese
  • een radijs, schoongemaakt en in dunne plakken,
  • (eventueel) een beetje cress of kiemgroente.

Dit is een hele sterke en pittige variant

Eet smakelijk!

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!