Fotocredits: Chelsie Autumn
Hmm, het is weer tijd voor een recept van Lotte Nap.
Deze week deelt Lotte Nap van LOT of GLOW een heerlijke rabarber crumble. And whats not to love about a good home made crumble?
6-8 personen/ 20 min + 30-40 min. oventijd
Wat hou ik van rabarber! Ik word altijd blij als mijn favoriete groenten en fruit in het seizoen zijn, maar van rabarber word ik echt heel blij! Het rabarberseizoen loopt ongeveer van april tot en met juli en in die periode maak ik heel wat crumbles en purees. Dit recept is nu mijn favoriet, met de frisse smaken van sinaasappel en gember. Ik hoop dat jullie net zo van deze crumble genieten als dat ik dat doe!
Verwarm de oven voor op 175°C. Doe de gesneden rabarber, de suiker, stemgember, gembersiroop, sinaasappelrasp en vanille in een pannetje en warm met de deksel erop goed door. Wacht tot de rabarber vocht loslaat, roer het geheel goed door en breng langzaam aan de kook. Laat ca. 10 minuten gaar koken. Haal de deksel eraf en laat het vocht goed inkoken. Meng intussen het havermeel, de havervlokken, suiker en een snufje zeezout in een grote mengkom. Voeg de roomboter toe en kneed het geheel tot een kruimelig deeg.
Doe de rabarber in een ovenschaal van ca. 20 bij 15 cm en verdeel het havermengsel erover. Druk de crumblelaag lichtjes aan en bak de crumble in ca. 30 tot 40 minuten goudbruin en gaar. Laat de crumble voor het serveren wat afkoelen (koud vind ik hem het lekkerst). Nog lekkerder met vers geklopte room! Of geitenkwark.
TIP: Heb je geen zin in een crumble, dan kun je ook alleen de rabarbermoes maken. Met wat (geiten)kwark en geroosterde noten en zaden maak je snel een voedzaam ontbijt of tussendoortje!
Andere artikelen in deze categorie