Lana is foodblogger van Oh my Meal en deelt deze week weer een heerlijk recept! Deze week: bulgursalade halloumi en kikkererwten.
snel lentegerecht
Ik ben gek op Bulgur! Het vult goed, maar valt toch niet al te zwaar op de maag. Met het lekkere weer heb ik weer trek in maaltijdsalades en de Bulgursalade met halloumi en kikkererwten is dan ook zeker één van mijn favorieten! Deze Bulgursalade is bovendien ook een prima, vegetarische maaltijd voor sporters. Peulvruchten (eiwitten) en halloumi, een kaasje met veel eiwitten. Ook erg fijn: dit recept staat binnen 20 minuten al op tafel! Bulgur en Halloumi zijn vaak te koop bij Marokkaanse en Turkse winkels, maar worden tegenwoordig ook gewoon verkocht bij de AH.
Recept voor: Bulgursalade met halloumi en kikkererwten
2 personen/20 minuten
Ingrediënten
- 1 kopje Bulgur
- 75g Rucola
- sap van halve Limoen
- 5el Olijfolie
- 1tl Zoete Paprikapoeder (La Chinata Smoked paprika powder sweet – te koop bij Ah)
- 400g Kikkererwten
- 225g Halloumi
Bereiding
- Kook 2 kopjes water in een steelpan. Voeg, als het water kookt, 1 kopje Bulgur toe. Roer door en sluit af met een deksel. Laat 15 minuten zachtjes koken en roer af en toe door. Al het water moet opgenomen zijn.
- Snijd de halloumi in plakjes en bak deze in een grill of koekenpan aan beide kanten tot deze een goudbruin en krokant laagje hebben.
- Maak ondertussen in een schaal de dressing door de olijfolie met de zoete paprikapoeder en een beetje limoensap te mengen. Niet direct al het sap van de halve limoen toevoegen. Doe dit een beetje naar smaak.
- Als de bulgur klaar is, deze toevoegen aan de schaal en mengen met de dressing. Doe dit met een vork, zodat alles goed verdeeld wordt.
- Giet de kikkererwten af en voeg vervolgens toe aan de schaal. Voeg ook de rucola toe en meng alles.
- Verdeel de salade over twee borden en leg de stukjes halloumi bovenop.
Eetsmakelijk!