Een souffle is een van de lastigste recepten, en dit wordt ook vaak onderschat door amateurchefs. Des te meer reden om het te blijven oefenen, en deze versie van Tastyis het zeker waard!
Benodigheden
1/2 cup nutella (komt neer op ongeveer 130 gram) 2 eieren 1 eetlepel suiker ongezouten boter cacao boter
Bereiding
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Vet twee soufflébakjes in en bestrooi ze met cacaopoeder. Tik op de onderkant van de bakjes om het overtollige poeder te verwijderen.
Mix de nutella en twee eierdooiers in een kom.
Mix in een andere kom het eiwit van twee eieren tot het eiwit stevig wordt. Voeg nu de suiker toe en mix het tot je stevige witte pieken kunt vormen.
Voeg 1/3 van het eiwit toe aan het nutellamengsel tot het volledig is opgenomen. Voeg het overige eiwit toe en roer dit voorzichtig door het mengsel tot het een gladde massa is.
Giet het mengsel in de soufflébakjes en veeg de randen af zodat de soufflés gelijkmatig rijzen en bak voor 15 - 17 minuten.