Fotocredits: ProperTasty
Het is altijd een goed moment voor in cider gepocheerde peer.
Ben jij op zoek naar een lekker dessert en ben je gek op peer? Deze in cider gepocheerde peer van Tasty is heerlijk als feestelijk nagerecht.
1 peer
250 ml appelcider
150 ml sinaasappelsap
2 x steranijs
1 kaneelstok
1 theelepel vanille-extract
griekse yoghurt
geroosterde amandelen
Schil de peren en snij ze doormidden. Haal het klokhuis eruit. Doe de cider, de sinaasappelsap, de steranijs, de kaneelstok en de vanille-extract in een kleine pan. Breng het aan de kook en laat het pruttelen. Voeg de peren toe en laat het 15 tot 20 minuten pocheren op een zacht vuurtje. Laat ze pocheren tot je met gemak een mes in de peren kan steken. Haal de peren eruit en reduceer het pocheervocht op middelhoog vuur tot een dik glazuur. Serveer de peren met een de griekse yoghurt, de geroosterde amandelen en het glazuur. Eet smakelijk!
Andere artikelen in deze categorie