Recept: Geroosterd vegetarisch naanbrood

Recept: Geroosterd vegetarisch naanbrood

In de categorie van snelle maaltijden is Roasted Veggies Naans denk ik één van mijn favorieten! Zo simpel, maar o zo lekker! Eigenlijk vind ik haast alles lekker met naans!

Lana is foodblogger van Oh my Meal. en deelt deze week weer een heerlijk recept! Deze week maakt ze een vegetarisch recept met naanbrood. 

Zelf naans maken is ook zeer eenvoudig! Ik heb nu de naans van de Lidl gebruikt. Deze zijn er helaas niet altijd, maar alleen bij de Vitasia weken! Ik vind ze net wat beter van smaak en iets kleffer dan de naans van het merk Patak’s. Patak’s naans zijn (altijd) te koop bij Albert Heijn en een prima vervanger!Je kan dit recept als speciale lunch kiezen of als heerlijk, snel diner.

Recept voor: Roasted Veggies Naans

2 personen/30 minuten

Ingrediënten voor de guacamole:

  • 2 Avocado’s
  • 1 teentje Knoflook
  • 2 el Olijfolie
  • 2 el Water
  • Een handje verse Koriander
  • 1tl gemalen Komijnzaad (Djintan)
  • ½ Rode Peper
  • Sap van ½ Limoen
  • Zout 

Ingrediënten voor de geroosterde groentes:

  • 4 Bloemkoolroosjes
  • 400gr Kikkererwten uit blik
  • Een paar flinke snufjes Paprikapoeder
  • Snufje Cayennepeper
  • 3 el Olijfolie
  • Zeezout 

Overige ingrediënten:

  • Griekse Yoghurt
  • 4 Naans

Bereiding 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden C.
  • Spoel de kikkererwten goed schoon in een vergiet tot het schuimen ophoudt en laat uitlekken. Was ook de bloemkoolroosjes grondig en druk het vocht eruit met keukenpapier. Meng de groentes in een kom met alle ingrediënten voor de geroosterde groentes. Vervolgens de groentes op een met bakpapier beklede bakplaat in circa 20 minuten afbakken. De groentes moeten een goudbruin laagje krijgen en de kikkererwten moeten een beetje knapperig zijn.
  • Terwijl de groentes in de oven staan ga je aan de slag met de guacamole! Hierbij meng je alle ingrediënten met een staafmixer of blender. Voeg iets meer water toe indien nodig. De kruiden en rode peper adviseer ik je toe te voegen naar wens.
  • Bak nu de naans volgens de instructies op de verpakking.

Verspreid op alle naans een flinke lepel guacamole. Verdeel de geroosterde groentes over de vier naans en strooi er nog een beetje koriander overheen. Gebruik als topping de Griekse yoghurt. Ik gebruikte ongeveer een eetlepel per naan. Direct serveren.

Lana Smits

Door

07 april 2017

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!