Fotocredits: Lana Smits
Dit weekend is het Pasen. Een weekend lang lekker eten, daarom eindigen wij de week met een paasrecept van Lana.
Lana is foodblogger van Oh my Meal. en deelt deze week weer een heerlijk recept! Heb je nog geen idee hoe je Pasen het beste kunt beginnen? Bak dan deze zoete speltbroodjes!
Ga jij voor een bewust Paasontbijt/brunch, maar wil je toch een beetje zoetigheid op tafel? Dan zijn deze zoete speltbroodjes zeker een aanrader! Geen schuimpjes, paaseieren en typische Paashapjes voor ons dit jaar! Wij gaan genieten van de wat gezondere hapjes. Op het menu staat: speltpannenkoekjes gebakken in kokosolie (lekker zoet), chia pudding, fruitsalade, kokosyoghurt en natuurlijk mijn favoriet: zoete speltbroodjes!
Deze zoete speltbroodjes zijn heerlijk! Ze zijn lekker klef van binnen en hebben van buiten een krokant korstje. Ze vullen enorm, dus al te veel broodjes hoef je niet te maken! Je kan ervoor kiezen om speltmeel te gebruiken in plaats van bloem, dit maakt het broodje wel (nog) een stuk machtiger en het broodje zal bruin worden in plaats van wit. Een combinatie is natuurlijk ook mogelijk.Gebruik honing of Agavesiroop om de broodjes te zoeten. Mijn voorkeur heeft honing, omdat Agave toch iets minder gezond is.
voor vier broodjes
Andere artikelen in deze categorie