Fotocredits: Oh my meal
Plukbrood is erg leuk om naast borrelhapjes neer te zetten, gezellig samen met je geliefde of lekker om bij te soep te eten
Lana is foodblogger van Oh my Meal. en deelt deze week weer een heerlijk recept!
Ik wilde al heel lang plukbrood maken! Soms heb ik zoveel recepten in mijn hoofd en dan komt het er gewoon niet van.. Nu wel! Ik maakte zelf een brood van Speltbloem. Het recept voor dit brood vind je hier. Ik gebruikte alleen geen bakvorm, zoals in het recept, maar ik maakte een grote bol van het deeg en legde deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Zelf brood maken is vrij makkelijk, maar er gaat op deze manier wel iets meer tijd in zitten! Wil je het snel maken dan adviseer ik een heel, ongesneden, rond(!) brood van de bakker of bij de supermarkt te halen. Bijvoorbeeld de Liefde & Passie broden van AH.
Plukbrood is erg leuk om naast borrelhapjes neer te zetten, gezellig samen met je geliefde of lekker om bij te soep te eten. Je vult het brood met wat jij lekker vindt. Ik had een heel groot brood gebakken, dus heb de ene helft een andere vulling gegeven dan de andere helft. Lekker voor de afwisseling!
Ingrediënten:
Vulling naar smaak, ik had:
Snijd het brood en maak vierkantjes, zoals op de foto. Snijd niet tot de bodem, het brood moet wel bij elkaar blijven.
Verwarm de oven voor op 180 graden C.
Snijd de mozzarella in kleine blokjes en de cherrytomaten in plakjes.
Smeer de kruidenboter tussen de blokjes aan de ene helft van het brood en de rode pesto aan de andere helft van het brood. Stop de mozzarella tussen de blokjes aan beide kanten van het brood en de cherrytomaten en basilicum bij de rode pesto.
Het brood gaat nu vast een beetje uitpuilen. Om het brood een beetje bij elkaar te houden kan je aluminiumfolie gebruiken.
Bak het gevulde brood af in ongeveer 8 minuten of tot de kaas helemaal is gesmolten.
Andere artikelen in deze categorie