Fotocredits: Oh my meal
Curry met geroosterde Aubergine. Dit is één van mijn favoriete recepten. Lees hier hoe je dit recept kunt maken! Smullen maar van die curry!
Lana is foodblogger van Oh my Meal. en deelt deze week weer een heerlijk recept!
Curry, wie is er nou niet gek op? Anders dan men vaak denkt worden niet alle curry’s gemaakt met kerriepoeder! Ook is het helemaal niet moeilijk om een heerlijke, verse curry op tafel te toveren. De potjes uit de supermarkt vallen in het niets wanneer je zelf curry maakt!
Yay! Dit is mijn eerste gastblog op ThePerfectYou.nl en ik heb hier één van mijn favoriete recepten voor uitgekozen, namelijk Curry met geroosterde Aubergine. Deze curry vind ik zo speciaal door de verschillende smaken! Eerst proef je een hele zachte smaak, gevolgd door een subtiele pittige.
In mijn curry’s gebruik ik altijd ghee, een Indiase vorm van geklaarde boter. Deze kun je kopen in de supermarkt, maar ook heel makkelijk zelf maken met roomboter! Wat je doet is de roomboter au bain-marie verwarmen, zodat deze niet verbrand. De melkproteïnen zakken dan naar de bodem en kunnen zo gemakkelijk gescheiden worden. Het gele gedeelte is de ghee! Maar waarom gebruik ik dan ghee? Ghee kan tot hogere temperaturen verhit worden en is ideaal om kruiden en specerijen mee te versterken. Daarnaast zijn maaltijden langer houdbaar wanneer je ghee gebruikt. Geen ghee in huis of geen zin om het te maken? In dit recept kan je ook prima kokosolie gebruiken!
Naast ghee heb ik kardemom gebruikt in dit recept. Een typisch ingrediënt in de Indiase keuken. Het eten van kardemom zou een gunstige uitwerking hebben op maagklachten. Ook zou het de eetlust bevorderen en een zuiverende werking hebben op de adem.
Wil je een echt bijzonder gerecht op tafel zetten? Dan moet je deze Curry met geroosterde aubergine zeker maken!
Dit recept is geschikt voor 4-6 personen
Eetsmakelijk!
Ga je dit recept maken? Ik ben benieuwd naar het resultaat! Laat je even in een reactie weten of het heeft gesmaakt? Maak je er ook een foto van? Deel je foto op social media en gebruik de hashtag #ohmymeal zodat ik het resultaat kan zien. Zou ik leuk vinden!
Andere artikelen in deze categorie