Vetvrije bloemkoolpizza

Vetvrije bloemkoolpizza

De pizza die bijna volledig uit groenten bestaat. Gezond fastfood, geschikt voor iedere week. Waar wacht je nog op? Geniet!

Pizza, alleen op een cheat-day? Vanaf vandaag niet meer. Een bloemkoolbodem maakt deze bloemkoolpizza direct een super gezonde maaltijd! Met als pluspunt dat je hem kunt beleggen met je favoriete topping. Hieronder het recept voor twee personen.

INGREDIENTEN BODEM BLOEMKOOLPIZZA 

  • 1 grote bloemkool
  • 2 eitjes 
  • Gedroogde oregano 
  • Wat geraspte kaas 
  • Peper en zout

Bereidingswijze bodem bloemkoolpizza 

Je begint met het snijden van de bloemkool in roosjes. Vervolgens maak je er hele kleine snippers van met een keukenmachine of handrasp. De kleine snippers doe je vijf minuten op een plaat of bord in de magnetron om de bloemkool gaar te krijgen. Zet de magnetron op een hoge stand. Wanneer je de bloemkool uit de magnetron haalt, leg je het in het midden van een schone theedoek. Je pakt de hoeken van de theedoek omhoog en knijpt op deze manier zoveel mogelijk vocht uit de bloemkool (boven de wasbak). 

De uitgelekte bloemkool doe je samen met de eitjes, gedroogde oregano, kaas, peper en zout in een kom. Hoe meer kaas je toevoegt, hoe vetter de pizza wordt maar hoe beter de bodem aan elkaar blijft plakken. Leg bakpapier op de bakplaat en verdeel het bloemkoolmengsel in een hele dunne laag over de bakplaat. Zet dit geheel ongeveer 25 minuten in de oven op 200 graden tot de bodem goudbruin is.

Verdere benodigdheden bloemkoolpizza 

  • Magnetron en oven 
  • Keukenmachine of handrasp 
  • Bakpapier
  • Tomatensaus
  • Ingredienten voor jouw topping

Bereidingswijze bloemkoolpizza topping 

Terwijl de bodem in de oven staat, kun je alvast de topping van de pizza klaar maken. Ik heb gekozen voor een simpele pizza met mozarella en tomaat. Maar voor een gezondere variant kun je natuurlijk ook alleen groenten kiezen voor je topping, of vis. Je begint met het bestrijken van de bodem met tomatensaus. Vervolgens beleg je de pizza met jouw favorieten. Dit doe je nog 25 minuten in de oven tot je groenten ook helemaal gaar zijn en eventuele kaas gesmolten is. 

Met welke topping vind jij deze pizza het lekkerst? Laat het ons weten door #TPY_NL te gebruiken!
Redactie ThePerfectYou.nl

Door

27 oktober 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!