Veel groenten, maar geen maaltijdsalade. Onmogelijk? Wel nee! Spring rolls kun je heel makkelijk maken en zijn zooooo gezond!
Helemaal hot en happening, op deze manier eet je een super gezonde lunch zonder dat je direct een saaie salade maakt. Spring rolls zijn gemakkelijk voor te bereiden, handig om mee te nemen en een feest om op te eten. Omdat je ze volledig kan personaliseren eet je alleen wat jij lekker vindt! Maar hoe maak je ze?
Stap 1. Begin met het klaarzetten van alle ingrediënten. Snij alles in dunne plakjes, maar bijvoorbeeld wortel kun je ook raspen. Voor een echt vullende maaltijd kun je meer dan alleen groenten toevoegen, zoals vlees, vis, noodles of mihoen.
Stap 2. Nu alles klaar staat kun je beginnen aan de rijstvellen. Deze moeten geweekt worden in heet water. Gebruik hiervoor een diep bord, een schaal of een pan. Week de vellen stuk voor stuk ongeveer een minuut tot ze mooi doorzichtig en slap zijn. Haal ze uit het water en leg ze op een bord, plank of sushirolmatje.
Stap 3. Leg de door jou gekozen vulling aan één kant van het vel, maar begin twee centimeter van de rand af. Dit stukje rijstvel leg je over de vulling heen. Hierna vouw je de twee zijkanten ook over de vulling heen zodat de uiteindes van de roll dicht zit. Zo rol je door tot je het hele rijstvel hebt opgerold.
Nu je de spring rolls zelf klaar hebt, is het tijd voor de saus. Je kunt er voor kiezen om zelf een romige pindasaus te maken. Een andere optie is shoyu, tamari of hoi sin saus. Voor de extra bite crunch je wat pinda’s en vermeng je deze door je sausje.
Eigenlijk is het beste om de spring rolls zo vers mogelijk te eten. Je kunt ze het beste bewaren in de koelkast. Doe er wel wat folie om heen en je kunt ze zeker een dag bewaren.
Andere artikelen in deze categorie