Een citroencake met maar vijf ingrediënten die je in slechts 7 stappen hebt gemaakt!
Citroencake recept - Het-is-zomer! Het zonnetje schijnt, we zitten vaker (én langer) in de zon en we genieten weer van de meest heerlijke zomerse gerechten. Nee, er staan tijdens de zomer geen zware, machtige happen op het menu. In de zomer gaan we voor licht en fris; dit recept is daarom precies wat we nodig hebben!
Een frissere cake als deze heb je waarschijnlijk nooit eerder geproefd. Daarnaast is 'ie ook nog eens super makkelijk te maken. Geen enkele reden om dit citroencake recept niet eens te proberen!
Stap 1. Verwarm de oven voor op 175 ºC Stap 2. Vervolgens vet je het cakeblik in Stap 3. Bedek de bodem en randen van het cakeblik met een vel bakpapier Stap 4. Roer nu de boter en de suiker tot er een luchtig mengsel ontstaat en meng één voor één de eieren erdoor Stap 5. Rasp de schil van de citroen en meng de geraspte schilletjes door de bloem Stap 6. Nu is het tijd om de bloem en het botermengsel samen te voegen Stap 7. Schenk het beslag in het cakeblik en bak de cake in ongeveer één uur gaar en goudbruin
GARNEER TIP: is de cake klaar? Laat 'm dan even afkoelen en versier 'm vervolgens met wat citroenschijfjes en muntblaadjes.
Andere artikelen in deze categorie