Fotocredits: vsl's
Heb jij vrienden of familie te eten? Dan is dit recept een echte hit!
Wat ziet deze zalmburger er heerlijk uit hè? Het water loopt me meteen in de mond. Dit bijzondere gerecht is een super goed alternatief voor de standaard hamburger. Zo heb je weer eens iets anders om te proberen en het is ook nog eens gezond.
Zalm is namelijk rijk aan omega 3 vetten en vitaminen.
Doe de zalm in de keukenmachine (of blender). Mix de zalm tot het helemaal fijn gehakt is en doe deze substantie dan in een kom.
Meng nu het ei in een kom samen met de vissaus, tabasco, knoflook, sjalot, gember, citroenschil, koriander, munt en een snufje zout en peper. Voeg dit mengsel toe aan de zalm en voeg het paneermeel toe. Kneed het mengsel met licht geoliede handen en haal hier voorzichtig 4 burgers uit.
Dek de burgers af met plastic folie en leg het 2 uur in de koelkast. Heb je hier geen geduld of tijd voor, sla deze stap dan over.
Verhit 2 eetlepels olie in een grote koekenpan. Doe de zalmburgers in de pan en bak ze op matig hoog vuur voor ongeveer 7 minuten. Bak de burgers tot ze goed bruin zijn maar zorg ervoor dat ze in het midden nog een beetje rauw zijn.
Prak de avocado’s met een vork. Voeg de yoghurt, koriander knoflook, citroensap, limoensap, chili en sjalot toe aan het avocado mengsel. Meng dit goed door elkaar en breng het op smaak met wat zout en peper. Dan is je avocado aioli sausje al klaar!
Nu is het tijd voor de garnering, gebruik hiervoor de tomaat, ui en sla. Om het af te maken doe je er nog een flinke klodder van die té lekkere zelfgemaakte avocado aioli op.
En smullen maar..
Andere artikelen in deze categorie