Fotocredits: Anna Shepulova's
Dit recept komt regelrecht uit de hemel...
Die super lekkere zoetzure kip die je bij de Chinees haalt, kun je nu makkelijk zelf maken. Het scheelt je geld en waarschijnlijk is het veel lekkerder en gezonder. Probeer het een keer uit. Maak je eigen zoetzure kipfilet met rijst!
Even de keukenprinses uithangen met dit recept: heerlijk, makkelijk en lekker. Net zoals bij de Chinees. Het duurt een uur om dit gerecht te maken, maar je gaat er zeker geen spijt van krijgen.
Verwarm de oven voor op 175 graden en vet je ovenschaal in met boter.
Om de saus te maken, doe je alle ingrediënten (onder het kopje zoetzure saus) bij elkaar in een kommetje. Dit kun je even apart zetten.
Snij de kip in blokjes en marineer het met zout en peper. Ondertussen zet je een koekenpan op hoog vuur met een paar druppels plantaardige olie. Dip de blokjes kip in de maïzena en vervolgens in de eieren. Nog een keer in de maïzena en dan in de koekenpan. Bak de kip ongeveer 2-3 minuten goudbruin.
TIP: Laat de olie uitlopen door de gebakken kip op keukenpapier te leggen.
Doe je kipfilet in de ovenschaal en giet hier je zoetzure saus overheen. Bak het in de oven totdat de saus dik en plakkerig is geworden. Dat duurt ongeveer 55 minuten, zorg er wel voor dat je iedere 15 minuten de kip omschept zodat de saus goed verdeeld wordt.
Andere artikelen in deze categorie