Een heerlijk en gezond recept! Deze broccolisoep is mijn favoriet!
Knapperige cashewnoten in een groene broccolisoep. Het is niet alleen een lust voor het oog, ook is het heerlijk om te eten. Weet je niet wat je vanavond moet gaan maken, ga dan voor dit lekkere soepjes met ambachtelijk brood ernaast.
Wat ga je vanavond weer eens koken? Iedere dag spookt dezelfde vraag door je hoofd. Maak eens een gezonde en lekker broccolisoep met cashewnoten!
TIP: Neem een paar sneetjes ambachtelijk brood, rooster het en doe er boter op of parmezaanse kaas. Lekker voor bij de soep!
Doe de cashewnoten in een bak met water en laat ze zacht worden. Stoom de broccoli totdat deze zacht is, een vork moet er makkelijk doorheen prikken. In een grote pan op medium vuur doe je de olijfolie en uien in. Zodra de uitjes glazig worden, voeg je de knoflook toe en bak alles nog een minuut door. Dan gaat er komijn, mosterdzaden en zwarte peper in. Gooi de broccoli roosjes in de pan en zet het vuur uit.
Pak nu je blender. Gooi daar de zachte cashewnoten in, de helft van de broccoli roosjes en een halve liter water. Mix het geheel totdat het een glad geheel wordt. Doe het soepje nu in een soeppan. Nu doe je de andere helft broccoli roosjes, water en cashewnoten in de blender. Terwijl de eerste helft van je soep kookt, doe je de tweede helft erbij. Voeg ook de theelepels citroensap toen. Proef je soep en kijk even of je zout en peper nodig hebt.
TIP: Vind je de soep te dik? Doe er dan nog meer water bij.
Andere artikelen in deze categorie