Voor een gezellig avondje met vrienden zonder poespas!
Zelf borrelhapjes maken is niet zo moeilijk! Heb je binnenkort een verjaardag of een gezellige avond met vrienden? Maak dan simpel en snel een aantal borrelhapjes klaar. Wij hebben er 5 voor jou op een rij gezet!
Wil je van borrelhapjes een volledige maaltijd maken? Waarom maak je er niet een lekkere soep bij? Dan heb je meer dan genoeg en het is altijd leuk om van alles te proeven!
Haal de mozzarella uit de zak en laat deze uitlekken. Snij ondertussen de Ardennen ham in plakken. Rol vervolgens de mozzarella in de ham en doe hier een saté prikker doorheen. Om het af te maken kun je nog een olijf op de mozzarella leggen.
Snij het brood in korstjes en rol met een deegroller de broodkorstjes plat. Besmeer vervolgens het brood met de zuivelspread en leg hier wat ijsbergsla op. Pak de plakken zalm en verdeel deze over de sneetjes brood. Voeg voor de smaak nog wat peper toe. Rol de sneetjes brood nu in de huishoudfolie en leg deze minimaal een half uur in de koelkast.
TIP: wanneer de hapjes klaar zijn om op te eten, kun je deze het beste in rolletjes snijden. Prik er een saté prikker doorheen en je kunt ze serveren!
Maak de sjalot schoon en snipper deze. Maak vervolgens ook de prei schoon en snij deze in dunne ringen. Snij hierna de appel en de kaas in kleine blokjes. Zodra je dit gedaan hebt, kun je een kom pakken om de saus te maken. Meng hiervoor de yoghurt met citroensap, suiker, peper en zout.
Roer alles goed door elkaar heen voor een lekker sausje! Pak vervolgens een grote schaal en meng hierin de sjalot, prei, kaas, ham- en appelblokjes. Voeg hierbij ook de dressing toe.
Vul als laatste de uitgeholde tomaten met dit alles en dan kun je dit heerlijke hapje serveren!
Deze is simpel te maken, maar net zo lekker als ieder ander borrelhapje! Snij eerste de komkommer in plakken van 1/5 cm dik. Pak vervolgens een lepel en hol de komkommerplakken uit. Hierna kun je met diezelfde lepel de krabsalade voorzichtig in de komkommer scheppen en klaar ben je!
Last but not least, de bruschetta met aubergine. Snij als eerste het stokbrood in ongeveer 12 sneetjes en smeer deze in met olijfolie.
TIP: Om het stokbrood krokant te maken, kun je deze vervolgens grillen in de koekenpan of roosteren in de oven.
Snij hierna de aubergine in dunne plakken en smeer deze ook in met olijfolie en bestrooi de plakken met wat peper en zout. Ook de plakken aubergine kun je grillen in de koekenpan om ze lekker krokant te maken.
LET OP: gril de plakken aan beide kanten!
Besmeer hierna de stokbrood met wat risotto en leg vervolgens de aubergine hierop. Zorg wel dat je de aubergine door de helft snijdt of dubbel vouwt om een mooi effect te creëren!
Andere artikelen in deze categorie