Zelf sangria maken is leuk! De zomer is weer aangebroken en dat betekent hogere temperaturen en langere avonden. Dé periode om je eigen sangria te maken. Er is niet één recept, er zijn er honderden.
Credit: ONEHOPEWine
De traditionele versie bestaat in ieder geval uit rode of witte wijn die op smaak wordt gebracht met verschillende vruchtjes. En niet te vergeten: hij wordt geserveerd in een karaf met ijs en een houten lepel om de vruchtjes van de bodem te halen. Wij hebben een heerlijke variant voor je uitgezocht.
Stap 1. Halveer de perzik, nectarine en pruim. Ontpit ze en verdeel ze vervolgens in stukjes.
Stap 2. Ontpit de kersen.
Stap 3. In een grote kom voeg je de stukken perzik, nectarine en pruim samen. Daarbij voeg je de ontpitte kersen, de perziklikeur en de droge witte wijn. Deze roer je voorzichtig, maar goed door.
Stap 4. Plaats de grote kom minstens één uur in de koelkast, maar het liefst een hele dag.
Stap 5. Haal de grote kom uit de koelkast, voeg de Ginger Ale en het ijs toe en de Sangria is klaar om te serveren. Enjoy!
[gallery link="file" columns="2" ids="64391,64382"]Credit: Bakersroyale / Marthastewart
Andere artikelen in deze categorie