Het is weer eens hoog tijd om een heerlijk dessert recept uit te lichten voor na de barbecue. Sterker nog, we hebben die nasmeulende bbq hard nodig! Wie al eerder gegrild fruit heeft geproefd weet dat dit je salade tien keer zo lekker maakt, gewoon doen dus! En het is zó simpel en snel dat jij een prachtig dessert fabriceert waarmee je zonder moeite de show steelt!
Photo Credit: The Healthy Foodie
Je vrienden denken dat zij zo goed zijn met de barbecue. Wacht maar tot je vrienden dit dessert proeven!
Ingrediënten voor 4 porties
Photo Credit: The Healthy Foodie
Snij al het fruit in mooie grote stukken en strooi er wat zwarte peper op. Leg ze vervolgens op de gril totdat je van die mooie bruine grillstrepen erop krijgt. Zorg wel dat je ze af en toe draait zodat op elke kant van die mooie strepen komen!
LET OP: Elke kant heeft maar een paar minuutjes nodig, het gaat dus vrij snel.
Haal al het fruit weer van de grill af en verzamel al de grapefruit. De schil van de grapefruit is namelijk niet eetbaar zoals bij de rest van het fruit, dat moet er dus af! Pluk wat blaadjes van de verse basilicum en munt en verdeel deze over al het fruit.
Mix in een kleine kom de geitenkaas, Griekse yoghurt en vanille door elkaar tot een mooie romige massa. Dit duurt echt maar een een paar seconden, super easy dus!
Verdeel het fruit terwijl het nog warm is in vier kleine kommetjes en doe er wat van de geitenkaasmix bij. Garneer het met extra basilicum en munt en klaar ben je! Zeg nou zelf, is dit een nieuw level voor jouw fruit salades?
[gallery columns="1" link="none" ids="60553,60552"]Photo Credit: The Healthy Foodie
Andere artikelen in deze categorie