Deze traditionele Spaanse soep is gezond en heerlijk verfrissend! Je kunt de soep eten als een volledige maaltijd of als voorgerecht. Wanneer je deze als avondmaal serveert is het lekker om er een stokbroodje of zuurdesem brood bij te eten.
Photo Credit: latartine
Een koude soep is lekker verfrissend en makkelijk om te maken. Oftewel ideaal voor een zomerse avond!
Ontvel de tomaten en snijd ze in stukjes. Schil de komkommer en snijd deze in blokjes. Snipper de ui en snij de paprika in blokjes.
Pureer al de groente en voeg er water bij ( 1 1/2 dl water). Proef de soep en breng het geheel op smaak als dat nodig is. Voeg er zout, peper en tabasco bij.
Laat de gazpacho ruim twee uur koelen in de koelkast, schep de soep daarna in kommen. Serveer de gazpacho met eventueel croutons en lente-uitjes die je rauw erin doet.
TIP: Je kunt ook een zuurdesem brood roosteren en deze in kleine stukje door de soep heen doen!
Photo Credit: latartine / tastefoodblog
Andere artikelen in deze categorie