In slechts 8 stappen maak jij deze heerlijke tiramisu cake!
Binnenkort visite? Dan kun je ze natuurlijk de limoen met kokosnoot soufflé voorschotelen als nagerecht, maar wat dacht je van een tiramisu met pure chocolade en zoete dessert wijn? Ook niet verkeerd, toch?
In 8 simpele stappen zet jij deze overheerlijke tiramisu op tafel. Om je vingers bij af te likken!
Stap 1. Gebruik een schaal (doorsnede 20 - 25 cm) en en leg de lange vingers er gestapeld en in laagjes in.
Stap 2. Zoet de koffie met twee eetlepels van de fijne kristalsuiker.
Stap 3. Giet de gezoete koffie over de lange vingers zodat de bovenste laag helemaal onderstaat.
Stap 4. Laat de lange vingers wellen en doe ondertussen de mascarpone in een kom en klop de rest van de suiker er doorheen.
Stap 5. Snijd de vanillestokjes open, schraap de zaadjes eruit en doe ze bij de mascarpone.
Stap 6. Ga door met kloppen en giet langzaam de wijn erbij.
LET OP: Het moet nu een vloeibare, glanzende consistentie krijgen, heeft het dat niet? Doe er een klein beetje sinaasappelsap bij voordat je de rest van de sap over de lange vingers heen knijpt.
Stap 7. Smeer nu het mascarpone mengsel over de lange vingers en rasp de chocola erover strooi er ook een beetje fijn geraspte sinaasappelschil over.
Stap 8. Zet het nu in de koelkast en haal 'm eruit wanneer je de tiramisu gaat opdienen!
Maak het een speciale gelegenheid, je kan de tiramisu in glaasjes opdienen of in verschillende bakjes.
Andere artikelen in deze categorie