Nu kun je die rommelkamer of -zolder eindelijk eens nuttig maken!
Na je elke week te wagen aan een fikse shopsessie, beginnen de stapels kleding langzaam uit je kledingkast te puilen. Op het moment dat je merkt dat de (schuif)deuren van je overvolle kledingkast echt niet meer dicht kunnen, wordt het serieus eens tijd voor een oplossing!
Nee, natuurlijk laten we je geen zomerse jurkjes, prachtige skinny's en tijdloze jasjes weggooien. Deze kledingcrisis is een goed excuus om jezelf te wagen aan een nieuwe klus: het maken van je eigen walk-in-closet.
Waar wij de walk-in-closet zien als een ware trend, is het in Amerika niet meer dan normaal om je kleding te stallen in een droomkast als deze. Dit gezien het feit dat de gemiddelde eengezinswoningen daar een stuk groter zijn dan in ons koude kikkerlandje.
Nice to know: een inloopkast is tevens uitermate efficiënt. Alle kleding, schoenen en andere accessoires worden overzichtelijk opgeborgen en als je hem goed inricht ben je ook nog eens minder (ja, echt!) ruimte kwijt dan wanneer alles verspreid ligt door je slaapkamer (...en andere delen van je huis).
Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? You can make your own! Want ook de nuchtere Hollandse meid droomt van een inloopkast!
Ga samenzitten met iemand die ruimtelijk inzicht heeft, pak een vel papier en maak allereerst een tekening van de kamer en hoe je de kamer in wilt gaan richten.
Schat de ruimte goed in en houd rekening met het feit dat je inloopkast moet bestaan uit een hanggedeelte (voor bijvoorbeeld jasjes), een leg gedeelte (voor bijvoorbeeld broeken en shirtjes) en lades (denk aan sieraden en schoenen).
TIP: Noteer alle afmetingen van de kamer; op deze manier kan je gaan bepalen hoeveel materiaal je nodig hebt
Wat je nodig hebt aan materiaal is afhankelijk van de hoeveelheid kleding die je hebt. Wel kunnen we je vertellen welk soort materiaal je nodig hebt om een stunning walk-in-closet in elkaar te zetten!
Nu je al het materiaal hebt ingeslagen kun je, samen met je persoonlijk samengestelde team van vrienden en familie, eindelijk je handjes uit de mouwen steken!
TIP: het is een erg secuur werkje werk dus altijd vanuit de tekening die jullie in de voorbereidingsfase hebben gemaakt
Zorg dat er in jouw klusteam minstens één iemand zit die ervaring heeft met klussen, zodat hij of zij het team kan aansturen.
Is jouw klusteam compleet? Turn up the music, boormachine in de aanslag en timmeren maar!
Ho, stop! Zet de radio nog een paar tellen uit en lees deze handige ruimte- en kostenbesparende tips voordat je jezelf in het klusproces stort. Wij zeggen: veel succes!
Andere artikelen in deze categorie