Filodeeg, kokosroom, vanille, macadamia... oh jeetje, dit is er weer één voor het weekend hoor. Eerlijk gezegd heb ik nog nooit filodeeg in een taart gebruikt dus ben ook zelf zeer benieuwd hoe dit mooierdje smaakt. Iemand die het met mij mee wil proberen?
Photo Credit: Souvlaki for the soul
Ja, de foto's alleen al laten mij watertanden en ik kan haast niet wachten totdat ik dit prachtexemplaar mag proeven!
Photo Credit: Souvlaki for the soul
Verwarm je oven voor op 180 graden en smelt de boter in een steelpannetje. Vet je bakblik in met wat gesmolten boter.
Mix de kokosroom, suiker, eieren en vanille-extract in een kom en meng dit totdat de suiker compleet is opgegaan in het mengsel.
Pak de blender en mix de macadamia nootjes en geraspte kokos totdat het mengsel op kleine boordkruimels lijkt.
Smeer met het overgebleven gesmolten boter één voor één de filodeeg lapjes in. Leg deze vervolgens zo in het bakblik dat de gehele bodem royaal is bedekt.
Over het filodeeg verdeel je het mengsel van stap 2 om het vervolgens af te maken met de macadamia topping van stap 3. Mmmm ruik je het al? Dit wordt smullen!
Bak de taart voor ongeveer 30 minuten totdat de bovenkant mooi goudbruin is. Laat het hierna even 10 tot 15 minuten afkoelen voordat je de poedersuiker erover gooit en klaar is kees. Aan tafel! Of zullen we zeggen: voeten omhoog op de bank met een goede film!
[gallery columns="1" link="none" ids="60942,60941"]Photo Credit: Souvlaki for the soul
Andere artikelen in deze categorie