Klinkt goed, nietwaar? Een aardbei balsamico focaccia. Het is makkelijk om te maken en absoluut heerlijk voor de lunch. Het is eigenlijk een zonde als je dit recept links zou laten liggen.
Credit: joythebaker
Je huis vult zich met heerlijke geuren en je komt in zomers stemmingen met de aardbei balsamico focaccia.
Maak eerst het focaccia-deeg. Doe de bloem in een kom, voeg hier de gist, zout en suiker aan toe. Maak een kuiltje in het midden en giet er het water en olijfolie in. Meng het goed met een spatel totdat het een zacht, soepel deeg vormt. Kneed het nog 10 minuten door op je tafel. Vergeet niet om een beetje bloem te strooien voordat je begint.
Doe het deeg in een geoliede kom. Dek het af met plasticfolie en laat het 45 minuten rijzen op een droge plek. Als het goed is, verdubbelt het deeg in volume. Kneed het deeg op je tafel totdat het zacht en soepel is. Voeg nu ook de sinaasappelrasp toe. Rol het deeg vervolgens uit tot een rechthoek en leg het op een geoliede bakplaat. Dek het weer af met plasticfolie en laat het 20 minuten rusten.
Verwarm je over voor op 175 graden, vervolgens doe je op het deeg nog een beetje zeezout, paar druppels balsamico olie en natuurlijk je gesneden aardbeien. Doe je focaccia in de over voor 30-35 minuten.
[gallery link="none" columns="2" ids="52695,52692,52693,52694"] Credit: joythebakerAndere artikelen in deze categorie