Wat is het verschillen tussen zonnebrandcrème en olie? Dit en nog veel meer weetjes!
Het wordt hot hot hot! Je wil een lekker kleurtje maar rood staat bij niemand goed. Smeren is belangrijk. Daarom geven wij je de ins-&outs van zonnebrandcrème.
Zonnebrandcrème en zonnebrandolie gebruik je beide ter bescherming tegen zonlicht. Het verschil is dat je door zonnebrandcrème te gebruiken minder bruin wordt dan wanneer je zonnebrandolie gebruikt. Door zonnebrandolie op te smeren wordt je sneller bruin en je krijgt er nog een mooie glanzende huid van ook!
WIST JE DAT: Zonnebrand langer houdbaar is dat een jaar. Je hoeft dus niet ieder jaar een nieuwe crème te kopen!
SPF is de sun protection factor. Deze geeft aan in welke mate de zonnebrand-crème of -olie beschermt. Smeer je zonnebrandcrème op met een SPF van 15 dan wordt de periode dat je zonder verbranden in de zon kan zitten 15 keer zo lang. Voorwaarde is wel dat je voldoende crème aanbrengt op je huid.
Daar sta je dan bij de drogisterij voor het rek met honderd-en-één verschillende zonnebrandcrèmes. Welke zonnebrandcrème moet je nu precies kiezen? Als je zonnebrandcrème gaat kopen moet je rekening houden met diverse factoren zoals huidtype, SPF factor, het merk.
TIP: Bespaar niet op zonnebrandcrème. Het is heel belangrijk dat je, jezelf goed beschermt tegen zonlicht!
Als je eenmaal op je badlaken aan de Spaanse Costa ligt met een tubetje zonnebrandcrème in je tas, hoe gebruik je deze dan?!
WIST JE DAT: hoewel er vaak gezegd wordt dat je een goede laag zonnebrand moet aanbrengen, te veel zonnebrand ook niet goed voor je is?! Te veel zonnebrandcrème kan leiden tot een vitamine D tekort.
Je moet niks, maar het is wel verstandig om na het zonnen een aftersun te gebruiken. Aftersun zorgt er voor dat de vochtbalans van je huid herstelt, het re-hydrateert je huid. Daarnaast werkt het heerlijk verkoelend en verfrissend voor de huid na een dagje in de hete zon!
Dat je minder bruin wordt door zonnebrand is één van de grootste fabeltjes. Door zonnebrandcrème te gebruiken wordt je wellicht minder snel bruin, maar je wordt er niet minder bruin op. Eigenlijk zijn er alleen maar redenen om juist wel zonnebrand te gebruiken. Je wordt namelijk bruin in plaats van rood (bespaart je tegelijkertijd ook een hoop verbrandingspijn!), je huid veroudert minder snel, het verkleint de kans op huidkanker en de kans op pigmentvlekken.
Als je minder snel bruin wordt dan anderen, komt dit door je huidtype. Mensen met een lichtere huid worden over het algemeen minder snel bruin dan mensen met een donkerdere huid. Daarnaast is het erfelijk bepaald hoe snel je bruin wordt.
Het klinkt misschien een beetje raar, maar eet elke dag een wortel of tomaatje. Door het eten van wortels en tomaten krijg je een bruinere huid.
Door te sporten in de zon wordt je extra bruin. Te warm om te joggen, gooi dan een balletje over in het water.
Scrub jezelf een dag voordat je de zon ingaat. De dode huidcellen beletten namelijk dat de zonnestralen in de huid doordringen. Daarnaast is het ook beter voor de huid, als je de dode cellen verwijdert kunnen de werkzame bestanddelen van crèmes namelijk beter in je huid doordringen.
Eet naast een wortel of tomaat ook elke dag een kom havermout, handje hazelnoten en een volkoren boterham. Hierin zit namelijk koper, deze heeft een ondersteunend effect op kleursynthese.
Ga naar het strand of zwembad. Water en zand reflecteren namelijk het zonlicht waardoor je veel sneller bruin wordt.
Nog beter dan wortelen en tomaten is om de boter of olie tijdens het koken te vervangen voor rode palmolie. Deze bevat namelijk maar liefst 10 keer meer bètacaroteen dan wortels.
Neem L-Tyrosine als voedingssupplement. L-Tyrosine is een eiwit dat de productie van melanine stimuleert. Hierdoor wordt je sneller bruin.
Gebruik een zonnebrandproduct met Phototan erin. Deze bevatten ook een stof die de aanmaak van melanine stimuleert.
Andere artikelen in deze categorie