Alles wat je moet weten over hairextensions

Alles wat je moet weten over hairextensions

Twijfel jij over een verlenging van je ietwat dunne bosje haar, of wil je jezelf verblijden met een weelderige bos krullen? No problemo! Na het lezen van deze extensionsgids ben ook jij overtuigd.

Je buurmeisje die plots de deur uit komt wandelen met een volle bos krullen, je beste vriendin die trots haar nieuwe blonde, lange lokken showt en je collega die glimlachend -inclusief nieuwe haarcoupe- de wandelgangen binnen paradeert. Inderdaad: extensions zijn totally hot en worden op de Nederlandse straten steeds vaker gespot. 

Twijfel jij over een verlenging van je ietwat dunne bosje haar, of wil je jezelf verblijden met een weelderige bos krullen? No problemo! Na het lezen van deze extensionsgids ben ook jij overtuigd. Alles wat je moet weten over hairextensions!

Waarom extensions?

Het is een misvatting dat extensions alleen gezet worden voor een giga haarverlenging. Natuurlijk, extensions zijn de perfecte oplossing om je haar een fikse groeispurt door te laten maken, maar ook voor het voller maken van je haar zijn deze trendsetters de perfect solution. Tevens zijn extensions ook in leuke kleurtjes verkrijgbaar, die door sommigen door hun eigen haar worden gedragen om zo de ultieme party look te creëren.

Battle of extensions: de redactie test ze!

Het wordt je ook niet makkelijk gemaakt met alle mogelijkheden die de drukbezette kappers ons voorschotelen! Om jullie keuze ietwat makkelijker te maken hebben wij op de redactie een online extensions battle gehouden. Na alle voor- en nadelen tegen elkaar afgewogen te hebben, en onze vrienden- en familiekring bestormt te hebben met vragen, kwamen we tot de volgende uitslag, beginnend bij nummer 5.

5e plaats: extensions door middel van dubbelzijdige tape

How crazy it sounds: je kunt door middel van speciale dubbelzijdige tape een volledige band van haar vast laten zetten tussen je eigen haar. Hierbij wordt het te zetten haar al bijeengehouden door een plastic band. Het enige wat je hoeft te doen is een dubbelzijdig stuk tape op de bovenkant van deze baan te plakken (en nee, niet de dubbelzijdige tape die in de kluskast van je vader ligt te verstoffen, maar speciale tape die jij bij verschillende kapperswinkels kunt krijgen!) èt voilà: you've got yourself some big hair... voor een hele maand lang!

BELANGRIJK: Belangrijk om te weten is dat je de tape niet op je hoofdhuid, maar net eronder (dus op het haar)  moet bevestigen. Dit heeft te maken met het feit dat je hoofdhuid eventueel zou kunnen gaan irriteren. Je kunt je haar zonder zorgen wassen, föhnen en stijlen; na enige tijd zal de tape echter zijn kracht verliezen. Na een maand zullen de banden door middel van een milde verwijderstof losgemaakt worden.

Voor- en nadelen dubbelzijdig tape

Voordelen: relatief goedkoop, makkelijk op te plakken Nadelen: je kunt je hoofdhuid beschadigen, tape kan loslaten

4e plaats: clip in extensions

Onder andere Kim Kardashian, Jessica Simpson en Paris Hilton zweren erbij: clip in extensions. Geen losse haarstrookjes die één voor één bevestigt moeten worden, maar twee tot acht stroken van echt haar die je door middel van clipjes tussen je eigen haar kunt bevestigen. Naast het feit dat je het haar in en uit kunt doen wanneer jij dit wilt, is het vaak ook nog eens een stuk goedkoper dan losse extensions. Daarnaast wordt je eigen haar minimaal beschadigt en hebben ze relatief gezien een lange levensduur. Clip ins zijn tevens de perfecte toevoeging aan je look voor een swingende girls night out!

Voor- en nadelen clip in extensions

Voordelen: je kunt ze in en uitdoen wanneer jij dit wil, lange houdbaarheidsduur, je kunt ze plaatsen hoe jij dat zelf wil Nadelen: clipjes kunnen hoofdpijn veroorzaken, lichte beschadiging van je haar bij verkeerd inbrengen, kost relatief veel tijd

3e plaats: extensions door middel van waxjes

Als je kiest voor bevestiging door middel van waxjes, kun je dit het beste bij een kapper laten doen waar een bekende (het zojuist genoemde buurmeisje of trotse collega) positieve ervaringen mee heeft. Samen met de kapper zal je allereerst een duidelijke kleurkeuze gaan maken, die vaak uit meerdere tinten bestaat; je haar bestaat immers uit meer dan slechts 1 kleur. Hoeveel extensions er in je haar geplaatst zullen worden hangt af van de dikte en volheid van je haar. Daarnaast wordt er ook gekeken naar de grote van je hoofd. Je kunt al beginnen bij een hoeveelheid van 50 extensions, die kan oplopen tot 175 - 200 stuks. Whatever you want: volume of verlening, één ding is zeker: als je het niet van jezelf hebt, zul je extensions nodig hebben (of heel erg veel geduld!). Hoeveel precies, dat lees je hieronder.

  • Volumebehandeling: 50 tot 75 stuks
  • Haarverlenging dun haar: 100 tot 125 stuks
  • Haarverlenging normaal haar: 125  stuks
  • Haarverlenging dik haar:  150 stuks
  • Haarverlenging extreem dik haar of kort haar: 175 tot 200 stuks

Door middel van een bonding (dat kan zijn wax, keratine of een kunststof lijmsoort) worden met een warmtetang de extensions aan je eigen haar bevestigd. Nadat ze geplaatst zijn kun je ze maximaal vier maanden inhouden; daarna is het de bedoeling dat je ze door een kapper of deskundige laat verwijderen en -indien je dit wilt- opnieuw laat plaatsen.

Voor- en nadelen wax extensions

Voordelen: blijft tot vier maanden lang zitten, natuurlijk resultaat, kost weinig tot geen extra tijd Nadelen: relatief duur, kan je eigen haar beschadigen

2e plaats: extensions door middel van ringetjes

Je kunt je extensions ook laten bevestigen door middel van een ringetje. Een plukje van je eigen haar wordt met een haaknaald door het ringetje gehaald, vervolgens wordt de extension bij jouw echte haarlok gestoken waarna het ringetje met een nijptang wordt dichtgeknepen. Het fijne aan deze methode is dat er geen warmte aan te pas komt, en je eigen haar dus optimaal beschermt blijft. Let op: ga je voor deze manier van bevestigen, houd er dan wel rekening mee dat na ongeveer een maand de ringetjes losgemaakt moeten worden en weer omhoog geplaatst moeten worden. No worries: je kunt dezelfde ringetjes hiervoor gebruiken! De enige kosten die je dan hebt, zijn de werkkosten van de kapster.

Voor- en nadelen van ringetjes

Voordelen: natuurlijk resultaat, weinig tot geen beschadiging van je eigen haar Nadelen: om de maand moet je ze omhoog halen, relatief duur

Absolute winnaar:  flip in hair!

En dan tot slot onze grote favoriet: flip in hair! Inderdaad: dit klinkt misschien ietwat simpel, but hey, dat is het ook! Flip in hair kun je vergelijken met clip in extensions. Het verschil is echter dat je deze haarstrook niet aan je eigen haar bevestigt door middel van clipjes, maar door middel van een onzichtbaar draadje. Het is de bedoeling dat je de flip in net achter je haargrens bevestigd, waarna je hem voorzichtig over de bolling van je hoofd trekt.

Het resultaat: een natuurlijk, onzichtbare haarverlening in slechts een handomdraai! Flip in hair is onder de extensions de meest gemakkelijke manier van haarverlening, en daarnaast voorkom je beschadiging van je eigen haar. Niet alleen handig om 's ochtends in te doen nadat je je (alweer!) flink hebt verslapen, maar ook leuk om in te doen tijdens een avondje stappen. Wat ook fijn is, is dat jijzelf en anderen niet door hebben dat je het flip in hair draagt. Omdat het op haarvriendelijke manier vastzit aan je hoofd en hij licht van gewicht is zul je, hoe lang je hem ook draagt, geen last van hoofdpijn krijgen.

Voor- en nadelen van de flip in

Voordelen: gemakkelijk in te brengen, lange houdbaarheidsduur, in en uit te doen wanneer jij dat zelf wil, geen beschadiging van je eigen haar, voelt niet zwaar aan, natuurlijk resultaat, geeft een volume van 125 hair extensions Nadelen: het enige minpuntje is dat je ze elke ochtend weer opnieuw moet bevestigen, maar ook dit is in slechts een paar seconden gefikst!

Net zoals clip in extensions is de levensduur relatief lang en zijn ze vaak een stuk goedkoper dan losse extensions die je één voor één moet laten bevestigen.Verzorg je deze haren goed, dan kun je ze gemakkelijk een jaar dragen!

Echt versus nep haar

Extensions zijn verkrijgbaar in 100% humain hair of in synthetische vorm. Het verschil is het feit dat echt haar een stuk langer meegaat en daarnaast, net zoals je eigen haar, blootgesteld mag worden aan hitte van onder andere de stijltang of föhn. Synthetisch haar daarentegen mag abslouut niet blootgesteld worden aan hitte (dit in verband met smeltgevaar), en verliest sneller haar glans. Je begrijpt natuurlijk wel dat het echte haar een stuk prijziger is dan synthetisch haar, dit omdat de kwaliteit een stuk beter is. Reken je het echter op lange termijn uit, dan zul je met echt haar goedkoper uit zijn.

Verzorging: zo doe je dat!

Vaste extensions

Een goede verzorging is essentieel om je extensions lang hun glans en zachtheid te laten behouden. Ga je voor vaste extensions, zoals de wax- en ringvariant, dan zul je ze samen moeten wassen met je eigen haar. Probeer je haar niet dagelijks te wassen, maar houd het op 3 à 4 keer per week. Het beste is ook om te kiezen voor een speciale extensionshampoo van de kapper, waarbij je conditioner het beste kunt vermijden. Deze maakt je haar namelijk glad, wat bij wax extensions (bij veelvuldig gebruik) de waxjes los kan laten weken.

Losse extensions

Als je voor de losse variant gaat, zoals de clip in of het flip in hair, dan is het belangrijk om eerst te kijken naar de mate waarin je ze draagt. Draag je ze dagelijks, was ze dan één keer in de maand. Draag je ze niet alledaags, dan is een wasbeurt om de zes weken prima. Ook hierbij geldt: gebruikt het liefste een speciale shampoo en spoel ze af met lauwwarm water. Herhaal dit kunstje ook met conditioner en rol ze vervolgens in een droge handdoek om het overtollige water uit te knijpen. Tip: verwen je haardos één keer in de week met een vochtinbrengend en herstellend masker; je extensions krijgen hiermee een instant glossy look!

De bekende merken

Je kunt bij on-ein-dig veel merken terecht voor jouw persoonlijke bosje haar. De meest bekende merken zijn Balmain, Great Hair en Indian gold.  De extensions van Balmain zijn gemaakt van Chinees haar en het meeste geschikt voor mensen met stijl haar, dit terwijl de haren van Great Hair uit India afkomstig zijn, en vaak na een eerste wasbeurt al een lichte slag bevatten. Het voordeel bij de extensions van Indian Gold (die tevens ook uit India komen) is het feit dat haar extensions in verschillende structuren te krijgen zijn, namelijk Straight, Sligth, Body en Curly.

Alternatieven van hoogstaande kwaliteit

Het moment is aangebroken dat jij je portemonnee moet gaan blootstellen aan jouw zorgvuldig uitgekozen haarverlenging. Laten we eerlijk zijn: het prijskaartje dat aan deze haardos bungelt is niet goedkoop te noemen, maar wat betreft de prijzen begrijp je dat je voor bovenstaande merken vaak de hoofdprijs betaalt. Voor goedkopere alternatieven is het slim om een kapperszaak of winkel te bezoeken en te vragen naar een soortgelijk alternatief. Zo is Blue Label een prima (goedkoper) alternatief voor Balmain, en zijn de extensions van So Cap te vergelijken met die van Indian Gold.

Wil je voor flip in hair gaan, dan raden wij in het bijzonder de matten van Hairworkxx aan. Deze haren zijn van 100% humain hair vervaardigd en de kwaliteit is A-ma-zing (met een hoofdletter A)! Believe us, wij spreken uit ervaring, want inderdaad: hier op de redactie pronken wij ook met haarlokken van de creaties van Hairworkxx!

Het prijskaartje

Vaste extensions betaal je meestal per plukje, daarbij komt dat je ook betaalt voor de lengte. Een plukje van een lengte van 20 centimeter zal dus goedkoper zijn dan een plukje van 40 centimeter. Gezien de vele aanbieders is het moeilijk om een duidelijke prijsindicatie te geven. Wel kun je er vanuit gaan dat een plukje van bijvoorbeeld 40 centimeter gemiddeld €2,- kost. Natuurlijk betaal je ook kosten voor het inzetten, eventueel in model knippen en verwijderen van de extensions.

Voor een volledige verlening of volume boost met matten kun je er vanuit gaan dat je ongeveer 3 à 4 banen nodig hebt, waarbij de bovenste het breedst is, en de onderste het smalst. Vaak zijn in speciale haarwinkeltjes kant en klare pakketten te koop van relatief onbekende merken, waarbij je per pakket rond de €100,- betaald.

Redactie ThePerfectYou.nl

Door

06 november 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!