Sporten tijdens de zwangerschap - Je hebt het goede nieuws ontvangen: je verwacht een kindje! Jouw levensstijl gaat de komende maanden veranderen maar ook jouw lichaam verandert. 'Mag ik blijven sporten?', ook deze vraag komt in jouw hoofd op naast het inrichten van de babykamer en het verzinnen van een naam. Nu de 5 manieren om in vorm te blijven als je zwanger bent.
Photo Credit: barefootblonde
Het is heel belangrijk dat je een gezond levenspatroon hebt als je zwanger bent en daar valt sporten ook onder. Hoe gezonder jij bent, hoe gezonder jouw kind is. Het helpt ook goed tegen rugpijn, waar veel vrouwen last van hebben als ze in verwachting zijn. Je kunt dus sporten maar als jouw lichaam aangeeft dat het te zwaar wordt, stop dan meteen.
Het is goed voor je lichaam en het kindje om twee à drie keer per week aerobe oefeningen te doen, zoals wandelen, fietsen en/of roeien. Verdeel deze oefeningen over de hele week en trek 20 minuten uit per oefening. Vraag bij de sportschool voor tips.
Dit is een makkelijke manier om in vorm te blijven. Sport je normaal gesproken niet, doe het dan wel rustig aan en trek stevige schoenen aan! Anders belast je je gewichten te veel.
Dit kun je blijven doen! Na vier maanden kun je het beste niet meer springen en joggen maar je kunt er voor kiezen om rustige oefeningen te gaan doen. De ene vrouw kan meer aan dan ander dus voel zelf aan wat het beste voor je is.
Photo Credit: nytimes
De eerste paar maanden kun je dit gewoon blijven doen maar na de vierde maand moet je het rustiger aan doen. Je kunt op je rug liggen met gebogen knieën, waarbij je jouw bekken achterover kantelt om het holletje onder je rug af te vlakken. Vervolgens span je hierbij de buikspieren aan voor 5 seconden, dan even ontspannen en herhaal je dit 5 keer.
Het is heel belangrijk dat je deze traint omdat deze spieren het meest worden belast tijdens de zwangerschap. Tijdens deze oefening concentreer je je op drie openingen in het bekken: de anus, vagina en urinebuis. Je trekt de drie openingen samen en concentreer je op de vaginaopening, waarbij je het bekkenbodem moet zien als een gebouw met drie verdiepingen.
Je lift je bekkenbodem op tot de ‘eerste verdieping’ en houd dat vervolgens vast. Hiermee ga je door tot de ‘derde verdieping’. Vervolgens zak je weer van verdieping naar verdieping. Deze oefening kun je het beste een aantal keer per dag doen, maar niet vaker dan vijf keer achter elkaar!
Andere artikelen in deze categorie